והיום: מחקר שכתבתי והתפרסם לאחרונה על נשים באקוסיסטם החלל הישראלי.
אבל לפני המחקר - איך בכלל הגעתי לעסוק בשילוב של נשים וחלל?
ב-2019 נסעתי להרצות בכנס סטארטאפים וחדשנות בדרום אוסטרליה. שם זכיתי להכיר את האחד והיחיד - כפיר דמרי, אחד מהאנשים שאחראים להנחתה (טוב, ריסוק) של חללית ישראלית על הירח. פאסט פורוורד כמה שנים: כפיר פנה אלי וסיפר ש-SpaceIL רוצים לערוך מחקר על מצב השיוויון המגדרי באקוסיסטם החלל הישראלי, כחלק מתרומה של קרן Parasol. אני הבאתי את המומחיות בתחום של שיוויון מגדרי בתחום ההייטק שצברתי בפעילות של #אישה_בהייטק, ובכלל בשנים בהן אני חיה וחוקרת את ההייטק הישראלי.
אבל בשביל שהמחקר ייצא לפועל הייתי צריכה לחבור למי שיפתח בפני את השמיים, ויכניס אותי לנבכי אקוסיסטם החלל הישראלי. כך נוצר החיבר עם אבי בלסברגר, ראש סוכנות החלל הישראלית לשעבר - ומי שהפך לשותף האידיאלי למסע המחקרי שיצאנו אליו כדי לברר מה המצב בישראל, איך הוא בהשוואה למדינות אחרות עם תעשיות חלל מפותחות ולהתחיל להצביע על כיווני פעולה ושינוי.
בדרך היינו צריכים לשאול שאלות כמו מה נכלל באקוסיסטם החלל בישראל, מהו סטארטאפ בתחום החלל ולהבין מה מייחד את התחום בישראל וכיצד הוא נבדל מההייטק הישראלי (כי בסוף קווי הדימיון, למשל בהכשרה הנדרשת, רבים). גם שמענו תובנות שנכנסו למחקר מנציגות של קהילת נשות החלל הישראלית שזכיתי להכיר בתהליך הזה.
בתקופה בה טראמפ הורה לסגור את תוכניות הגיוון וההכללה (DEI) ב-NASA, ובאותו זמן שרת החדשנות המדע והטכנולוגיה הישראלי הכריזה שישראל סיכמה על הכשרת אסטרונאוטית ישראלית עם סוכנות החלל האמריקאית - זה זמן טוב לעצור ולבדוק מה קורה בתחום בישראל.
אז מה מצב הנשים באקוסיסטם החלל הישראלי כפי שעולה מהמחקר שערכנו?
1. נשים הן מיעוט בתעשיית החלל הישראלית:
נשים מהוות פחות מ-25% מכוח העבודה בתחום החלל ברוב החברות שנבדקו, פחות מ-10% מהתפקידים ההנדסיים מאוישים על ידי נשים.
2. גם בסטארטאפים: רק 8% מהמייסדים השותפים של חברות טכנולוגיה בתחום החלל בשני העשורים האחרונים היו נשים.
3. הפער המגדרי באקוסיסטם החלל משקף מגמות גלובליות: המצב בישראל אינו שונה משמעותית ממדינות אחרות שנבדקו. והפער קיים הן בכלל כח האדם בחברות החלל, ובגם בתפקידי הובלה בכירים.
4. הפער מתחיל בגיל צעיר: הפערים המגדריים בשיעור הנבחנות בבגרויות במקצועות מדעיים כמו פיזיקה באים לידי ביטוי בהמשך גם בבחירות של נשים בהמשך דרכן המקצועית. בצד החיובי: מספר הסטודנטיות למקצועות החלל גדל ביותר מ-50% ב-5 שנים. אך שיעורן מכלל הסטודנטים בתחום עולה באיטיות (מ-27.7% בשנת הלימודים 2016-2017, ל-31.6% חמש שנים אחרי).
5. קיים פער מגדרי משמעותי בתפקידי ניהול בחברות חלל: ברוב חברות החלל הישאליות שבדקנו, נשים ממלאות פחות מ-10% מעמדות ההנהגה. הגדלת מספר הנשים בתפקידים בכירים חיונית לא רק עבור קידומן, אלא גם כדי לשמש מודל לחיקוי ולעודד נשים נוספות ללכת בדרכן.
השורה התחתונה:
בדומה לתובנות שעלו גם מדו״ח ״תמונת המצב: נשים בהייטק 2025״ מצד אחד, יש צורך דחוף לפעול לצמצום הפערים המגדריים בתחום החלל, כי המצב כרגע רחוק מלהיות מאוזן. מצד שני, יש כוחות שפועלים נגד, ובמידה רבה יש הדרדרות וביטול של תוכניות שנועדו לקדם את התחום שהולך והופך למוקצה.
המצב הזה מטריד, וזה הזמן לכל מי שאכפת לו ולה משיוויון מגדרי עכשיו ובעתיד הנראה לעין - לפעול.
ועכשיו: מי תהיה האסטרונאוטית שלנו? 👩🚀
להורדת המחקר המלא:
Comments